fredag 31. juli 2009

i Stryn

Plutselig var jeg i Norge ja...
søndag våkna jeg opp til prega av kvelden før til tekstmld fra muttern der det sto "ring hjem", og alledede da visste jeg hva det gikk i. noen dager før hadde besta fallt og måtte en svipp på sykehuset, de trodde da at det ikke var så gale, men det viste seg og være mye mer alvorlig enn først anntatt. jeg ringte heimatt og mor sa at de hadde gitt besta ei uke eller to før hun kom til å reise til et bedre sted. oh-lala, nok en gang ble det veldig vanskelig å være så langt heime fra. flax for meg har jeg et forsikringsselskap som i slike situasjoner betaler reisen heim og tilbake, så under et døgn senere satt jeg plutselig på flyet til Norge. vel framme i Førde der besta er innlagt, fikk jeg besøkt henne, og hun hadde kommet seg betraktelig de siste dagene. hun har blitt tynn som ei flis og er fremdeles svært syk, men det ser jaggu ut til at hun skal klare seg ei god stund til . gammalt skinn er seigt, som ho sjøl sier :)

nett nå er jeg hos brodern i Stryn. alt skjedde så utrolig fort, så fikk egentlig ikke tid til å glede meg til å komme heim, men det er godt å være her og det er veldig hyggelig å tilbringe tid med slekt og venner. mandag kommer Irene, Bernard og Mira heim fra jobb og gleder meg så innmari til å se de igjen!!

jeg flyr tilbake til Darwin 11 august. er usikker på om jeg blir i Stryn helt til da, eller om jeg rekker noen dager i Oslo.

hugleik.

søndag 26. juli 2009

norge

reiser hjem til norge imorgen, blir i 2 uker.
mer om dette senere.

fredag 24. juli 2009

Happy camper

G'day!!

na er jeg ikke bakfull lenger, sa kan skrive litt mer na :) ok. tiden siden jeg reiste fra Adelaide har vart heeelt fantastisk. fra adelaide drov i til Alice Springs og unnagjore 3000 km, den strekka brukte vi 6 dager pa. pa veien gjore vi masse hikes og sa en hel haug flotte ting. vi var i King Canyon, Kata Tjuta og seff dro vi til Uluru ( Ayers Rock) det var helt magisk a se the rock in the distance as we got closer. har sett bilder av den helt siden jeg var liten, saa det var jaggu litt av en opplevelse a faktisk vare der, solnedgangen var fantastisk selv om det var litt skyete. vi sto opp tidligst neste dag for a se soloppgangen, det var naggu ikke sa verst det heller.
pa veien til Alice hadde vi en natt i et snodig sted Coober Pedy, all about the opal mining. der blir det sa forbaska varmt, at de like sa godt har husa sine under bakken. alt du trenger for a bygge hus der er litt dunamitt og POFF og PANG saa har du et husvere. en ting er jaggu sikkert og visst at jeg aldri i hele verden skal ha slik en heim noen gang. hostellet vi overnatta pa var jo ogsa under jorda, og det har ikke hyggelig i det heletatt.

etter inni granskauens mye kjoring, hadde vi 3 netter i Alice springs, og hva er vel mer logisk to bump in to in a place that never is colder than 28, than a beanie festival. de starta festivalen med 6000 luer, litt usikker pa hvor mange som var igjen da vi var der, I would say en hel haug!!

etter 3 dager i Alice, dura vi videre mot Darwin, like mange kilometer pa halve tiden, saa inni helvettes mye kjoring. ikke no serlig hiking pa denne strekka, men vi bada masse! :)
framme i Darwin, hadde vi 3 dager i Kakadu og jeg saa krokodille for forste gang i mitt liv, fytti katta saa diger da gitt!!! saann ellers i Kakadu bada vi masse, mange fantastisk flotte water falls og vi saa masse aboriginal paintings.
saa hadde vi nok en natt i darwin foor vi dro paa en 5dager camping tur til Litchfield. De 2 dutch girls Rianna, Anette og meg sjol leide campervan og ragga rundt. vi hadde det super chill hver dag, vakna opp nar det passa oss, mekka banana pancakes for brekkie hver dag, masse flotte turer og en hel haug med bading. Litch field er en nasjonalpark and the waterfalls are amazing. Litchfield har helt klart vart en av hoydepunktene siden jeg reiste fra Norge.

etter 3 helt fantastiske uker med Rianna og Anette, stakk de til Cairns for a gjore the East coast i turbofart foor de skal tilbake til Holland i August. Jeg har vart her i 2 uker naa, og paa tirsdag flyr jeg til Cairns. gleder meg :)

har ikke mott noen fra Norge pa omlag 2 mndr naa, eneste jeg snakker norsk er med familien pa skype, saa jeg merker at det er vanskelig aa stille om. ord og uttrykk blir borte og tenker alt paa engelsk. huffa meg!! :) savner dere der heime masse, men jeg har det veldig bra her og blir nok en god stund til. planen er (haha, plan???) aa gjore vest kysten etter jul og muligens heimatt disse tiden om et aar, men det tar jeg litt paa sikt.

klarte a glemme ledningen som gar fra kameraet til datan der jeg bor, men her har du en link hvor jeg har lagt ut en hel haug av bilder! :)

http://www.facebook.com/album.php?aid=286383&id=804310496&l=15640d98b0

hade paa bade sjokolade!!

onsdag 15. juli 2009

Bakis

joa, jeg skal blogge,er bare saa ufattelig bakfull,saa orker ikke helt nett i dag..
jeg er i Darwin, de siste ukene har vart helt fantastiske og det er bare aa glede seg til aa se bilder :)

gaar aa legger meg.
hade.