lørdag 24. januar 2009

Jobbings i Lennox Head

Elo!
Jeg har litt jobbings pa gang i Lennox hele februar. det er et bittelite sted utenfor Byron, shiiiiit sa fint det er! det er byen sin uten internettcafe, sa blir litt sparsomt med bloggings framover, ser det ut til. bor 2 min unna stranden, sa jeg klager slett ikke pa noenting jeg :)

imorgen er det Australia Day, det er nyttarsaften, juleaften og bursdag pa en gang, har jeg skjonnt. jeg skal pa reggae festival i Ballina, hvor Shaggy + bade Damien og Ziggy Marley skal vise hva de kan :) en del andre seff som skal spille, men sitter ikke akkurat med programmet her og na, men det blir sol, no worries og slakken all day long.

Snakkes!

mandag 19. januar 2009

Mer Byron

Heia!

Na har jeg vart i Byron Bay snart ei uke. mye av tiden gar med til a ligge pa stranda a fa pa mer tan, men jeg har faktisk gjort litt andre ting ogsa. Lordag var jeg i nabobygda Nimbid. Mange der livnarer seg pa a selge the sweet plant til turister som er innom. tror det er i underkant av 1000 innbyggere der. De har et eget herb museum!



Julia far pa litt lokalkultur fra Nimbin. Museum er viktig.


________________________________

Idag, however, har jeg vart litt mer pa den aktive siden. Jeg dro op en aldri sa liten havkayaktur! De lovte oss bade delfiner og skilpadder, man alt vi fikk var gratis te pa slutten (wohooo) det var en flotters tur, selv om sea wild life uteble.







klar til padlings som bare det. fra baten kunne vi se til fyrtornet som vi gikk opp til etterpa.


pa veien opp til tarnet, passerte vi Australias most easterly point. Flott fyrtorn ja!

________________


Ogsa her i Byron, har vi en hyggelig nabo. ikke akkurat i slekt med Mr. Loco Kengu fra Jervis Bay, selv om de har samme fornavn.

Dette er Miss Loco Lizzy


Dette er local old hippies chillin in the shade



Bestemor og bestefar med doing fritidssyssel in the pensjonisttid



Julia going the wrong way.
Imorgen er det onsdag, onsdag betyr at det er pa tide a stikke et annet sted. skal ikke sa veldig langt denne gangen, ferden gar til Lennox Head, og er bare 30 min unna Byron Bayulf.
Jeg har det veldig hyggelig hver dag.
:)

fredag 16. januar 2009

Byron, Byron Blitz?

For noen dager siden forlot jeg Sydney og startet ferden oppover kysten. Na er jeg i Byron Bay, og her er det jaggu fint! det tar 4 min a ga til stranda fra der jeg bor, byen har en veldig layed-back atmosfare og her stresser ingen med noenting. her finnes det ingen kjopesenter eller burger king, det er mange sote sma butikker og ganske sa alternativt iforhold til mange andre steder. Igar var jeg en svipptur i Nimbin, et bittelite sted ca 1 1/2 time med buss herfra. har glemt kamera heime, sa bilder kommer en anna dag!
idag regner og blaser det som fytti katta, sa ingen tanning idag :(
blir her noen dager til for jeg drar videre til jeg vet ikke hvor enda.

Jeee

mandag 12. januar 2009

Sydney festival



Vet ikke helt hva du gjorde kl 05.00 pa lordags morgen, 
dagen min begynnte sann her

Pa lordag starta den arlige Sydney Festival. Litt av grunnen til at vi dro pa stranda fOr fuglen feis for a se soloppgangen, var at det var et kor som sang rett borti bukta. De skulle skape den ultimate stemningen man trenger for a komme seg i form til 18 dager med festival. Akustikken innerst i ei bukt, rett ved bolgeskvulpen er rava. Vi hoorte ikkeno av synginga, men vi hadde med oss te, Tim Tams og norsk Melkesjokkis. Hygge.
 Bedre kan det nesten ikke bli!
Det flotterse med denne festivalen, er at den forste dagen er helt gratis, og jeg ble sa glad da jeg fannt ut at The Cat Empire skulle spille dit hvor jeg skulle!!

Dette er scenen i Domain park midt i Sydney.
Litt utpa  kvelden var det kanskje ikke bare bildene som ble uklare.

Sjekk ut The Cat Empire om du har mulighet.
Jeg digger det.
__________________________________________

Sondag var det nok en flotters dag for ettertanke. Vi dro til en bydel som heter Newtown.
Mange hyggeligge butikker, kafeer, bruktbutikker, hyggelige folk og en ganske sa slakk atmosfare. Kan nesten minne litt om Grunerlokka, om man skal sammenligne det med noe hjemme. Vi spiste Thai, dilla rundt omkring, drakk litt kaffi, provde en god del solbriller, slappet litt av pa en benk, gikk videre og tenkte litt til. 

:)



torsdag 8. januar 2009

Litt mer fra jul (i) a :)


Dagen etter vi lagde  Snow Woman, stakk vi en tur ut i bushen for a se oss litt omkring. 



Plutselig fant vi en ode strand, kviteste sanden, det klareste vannet helt for oss selv. Fantastisk!!
Senere, da vi skulle ete lunch, ble Kirsti plutselig alvorlig i stemmen...


Vi var visst ikke de eneste som ville chille i skyggen. Mr.Redbellied Black Snake trengte ogsa a slappe litt av etter en lang dag. (den en yber giftig!! )
Jeg tok tinga mine og stakk, for a si det sann.

Kirsti var KJEMPE HAPPY, for a endelig ha fatt sett litt av wild life in Australia.



Vel tilbake pa campingen, tok vi en liten kengu rock med naboen, mr. Loco Kengu.

...................


Diverre kan man ikke ha juleferie for alltid. Tilbake i Sydney, stakk vi pa en liten liten utflukt, bare et godt steikast unna der vi bord ( hvis du er litt god til a kaste...)




Tid for ettertankulf. Kjenner du deg igjen??

OOOOooooooo!! Er det Pippa??

Oh, jeah baby...Home & Away, chillin in Summer Bay!! Jeeee!!! :) :)



Chris slacking the line in Summer Bay.
____________________________________________________
 

Plutselig er det nyttar. Vi dro til Cremorne point, som gir deg perfekte utsikten til Sydney Opera House og Harbour Bridge.

Det kan se ut som at det er noen som har klart a dra en glow stick gjennom ringen i nesa mi. Fett.Sa kan det se ut som at det vokser ut noe bak oret mitt, men det er faktisk en kjempefin blomst, ikke et horn...


Kirsti er vant til at jeg alltid gjor grimaser pa bilder (men jeg har virkelig ovd siden jeg dro hjemme fra pa a smile!!) :)
Her smeller det godt fra Harbour Bridge. 
Her skulle du jaggu ha vori!

Sweet
:)



onsdag 7. januar 2009

Snodama :)

Vanligvis bruker jeg romjula til a sta pa ski og kaste snoball pa turistene pa Geilo, men denne julen matte jeg finne pa noe ganske annet. siden det ikke var noe sno i umiddelbar narhet i Jervis Bay, men sa mye sand som bare det, kom Chris  med det geniale forslaget a lage sandmann istedenfor snomann. jeeeee...


Dette er Chris som tilber sandguden.og bare sa dere vet det, sa tar det lenger tid a lage en sandmann enn snomann. det tar KJEMPE LANG TID!











Denne lille haugen var bare begynnelsen, og jeg syns vi hadde holdt pa for alltid. Sa om det ser ut som det er litt aggresjon i bevegelsen her, sa er det helt riktig.







Hvem faen var det som foreslo a lage en snomann???  VARRE DU???

Men for all del, men skal vel egentlig ikke kunne klage pa noenting som helst nar man er pa denne flotterse stranda. blatt hav sa langt du ser, og alt det der.



Til slutt ble mannen ferdig, bare at det ble ei dame :)
jeg hoppa seff i havet av begeistring! (det er meg som er SUPERGLAD i bakgrunnen)
kuleste sanddama jeg noen gang har sett, ihvertfall ;)

tirsdag 6. januar 2009

Juleaften :)



da er det pa tide med litt bilder:) etter noen dager i Sydney, dro Kirsti, Chris og jeg pa campingjuleferie til Jervis Bay, som ligger noen timers kjoring fra Sydney. Stedet er kjent for sine kvite strender og krystallklare vatten. Vi ankom stedt pa juleaften, og matte seff gjore en innsats pa a gjore ting koselig.






















her er vi nett ferdig med a rigge op teltet :)







neste oppdrag var a skaffe et passende juletre :)


og seff pynte det:)







her er julegryta igang. her er alle til bords!



Julias julemiddag bestaende av stekte poteter, sweet potatoes, norsk laks og romme:) :)


sa kom julenissen pa besok, jeee!
dette var en juleaften helt utenom det vanlige, ulikt noe annet. null sno,familien pa den andre siden av kloden, null pepperkaker, ingen kongerokelse muttern har svidd av i stua, egentlig ingenting som var likt en typisk norsk juleaften. det var 35 grader, shorts, telt, kenguruer i bushen og fantastiske venner :)
fler bilder kommer pa imorgen.
supert!!

GOD JUL OG GODT NYTTAR!!

onsker alle vel overstatt god jul og godt nyttar!
har jaggu vart elendig pa bloggings siden jeg kom til Australia, skal ta meg sammen pa den fronten!!

Kirsti og Chris kom a henta meg pa flyplassen 17 des, og jeg bodde hos de i gode 2 uker. jeg er pa farta ut dora na, skal pa stranda, sa jeg skal skrive mer senere idag nar jeg er tilbake litt brunere og litt fler fregner. da skal jeg fa pa bilder ogsa! :0)
ha en fin en!
:)